Scroll Top
Plaça General Prim, 2, 43001 Tarragona

Una nova sentència obtinguda per Reverter Advocats confirma que les actuacions deslleials dels apoderats es poden combatre als jutjats

right-4703922_1280

Una societat mercantil pot defensar-se de les actuacions que es demostrin com a deslleials per part d’un apoderat. Un exemple d’aquesta mala praxi és quan la persona que té els poders per signar contractes en nom d’una societat es pot demostrar que els ha signat en benefici propi i no en el de la societat.

Reverter Advocats ha obtingut una sentència favorable contra un apoderat d’una societat que, al mateix temps, era propietari de l’immoble on l’activitat empresarial es duia a terme. Aquest apoderat va signar un nou contracte de lloguer sobre aquest immoble de la seva propietat en nom de la societat a la que representava, després d’haver-se enemistat amb la titular del negoci, la seva ex parella. Un nou contracte per una quantia substancialment més gran, amb un preu fora de mercat. El jutge va considerar deslleial aquest actuació dictaminant la nul·litat del nou contracte.

Un nou cas en què es demostra que la creença que els apoderats tenen un xec en blanc a les seves mans no és correcta. Tal com passa amb els administradors d’una empresa, la llei marca als apoderats diversos límits com el de la lleialtat amb els interessos objectius de la societat a la que representen. I quan hi ha evidències que s’han traspassat aquests límits, la solució està als jutjats.

Related Posts

Leave a comment