Scroll Top
Plaça General Prim, 2, 43001 Tarragona

Nova escletxa judicial per a que les víctimes de l’estafa piramidal Madoff vinculades al Banco Santander recuperin els seus diners

money-ga0def4aad_1280
Un jutge de Madrid va admetre el passat mes de desembre una querella contra el Banco Santander per la seva presumpta connexió amb l’estafa piramidal de Bernard Madoff. En concret, la querella imputava a l’entitat financera els delictes d’estafa, falsedat en document mercantil, blanqueig de capitals i associació il·lícita.

L’obertura de diligències per part d’aquest magistrat reobre una escletxa legal per als milers de víctimes que es calcula que podria haver generat aquesta estafa entre els clients de l’entitat bancària que presideix Ana Patricia Botín, a la que se li podrien imputar penes que podrien arribar fins als 10 anys de presó. Una entitat bancària que, recorde-m’ho, en els darrers anys ha reincidit en diverses irregularitats a l’hora de col·locar productes financers tòxics als seus clients.

Banco Santander va ser una de les entitats més afectades per l’engany de Madoff, amb més de 300 milions dels seus clients que van quedar empantanegats quan es va destapar l’estafa. Moltes de les víctimes van optar per la via dels tribunals, una opció que ara torna a agafar força gràcies a moviments judicials com el que s’explica en aquest article de Diario 16.

Related Posts

Leave a comment